Italian - ItalyRomână (România)Slovenian (SI)English (United Kingdom)
Proiecte înrudite
Online users
Avem 7 vizitatori online

ADAM

adam-trim

Visit the Sloop2desc project’s site on ADAM, the Project and Product Portal for Leonardo da Vinci

 

Download the book

bookfrontDownload the book: "Preparing the teachers for a competence-based education system", written by the partners of the Sloop2desc project. In the book, the partners report on the e-learning 2.0 strategies that have been implemented to promote a competence-based education amongst teachers in Europe; the work of a community of teachers who have developed, in a collaborative manner, Open Educational Resources inspired by the new systems for certification of professional qualifications; the school-industry dialogue on the implementation of the systems for the certification of competences related to the European Qualifications Framework for lifelong learning (EQF).

Download the book

 

Proiectul Sloop2desc

Proiectul intenţionează să transfere şi să extindă rezultatele proiectului anterior "SLOOP: Partajarea Obiectelor de Învăţare într-o perspectivă Deschisă", în care au fost testate strategii inovatoare pentru e-learning bazate pe producţia în colaborare de resurse educaţionale deschise.

Proiectul are ca scop creşterea nivelului de cunoştinţe în rândul profesorilor şi specialiştilor în formare profesională (VET), pe noi sisteme educaţionale, bazate pe rezultatele învăţării şi a competenţelor dobândite.

În particular, proiectul se referă la Cadrul European al Ccalificărilor pentru învăţarea continuă (European Qualification Framework - EQF), adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Europei în aprilie 2008, cu scopul de a stabili criterii generale pentru compararea sistemelor de certificare a competenţelor adoptate în diferite ţări ale UE.

Tot mai multe companii adopta sistemele bazate pe competenţele procesului de certificare cu privire la selectarea personalului său.  Este esenţial ca profesorii în şcoli şi specialistii în domeniul formării să conştientizeze că accesul elevilor pe piaţa muncii va depinde tot mai mult de capacitatea lor de a demonstra abilităţile dobândite în timpul şcolarizării şi de faptul că aceste deprinderi vor fi comparabile la nivel european, pe baza de model unic, partajat, de certificare.

Proiectul Sloop2desc  va conduce la o participare mai mare  a profesorilor în dezvoltarea programelor de învăţământ; vor fi mai conştienţi de necesitatea de a regândi mecanismele de evaluare, bazate pe cunoştinţe şi competenţe şi să promoveze noi strategii pedagogice.

În cele din urmă, SLOOP2desc are scopul de a îmbunătăţi legăturile dintre şcoli şi piaţa muncii.

Pentru atingerea acestor obiective, proiectul prevede acţiuni de formare on-line pentru profesorii din Italia, România şi Slovenia.

În Italia şi Slovenia, se va analiza modelul EUCIP, un sistem de certificare a calificărilor în domeniul IT, în timp  ce in România ne vom concentra pe sistemele de certificare în navigaţia maritimă.

Citeşte mai mult...

 
Click aici pentru a te înscrie la cursuri online, care vor începe în luna noiembrie 2010
Access to FreeLOms the Repository of Open Educational Resources
Cursuri online

Cursuri online activate în cadrul proiectului Sloop2Desc:

Portal şi curs online pentru profesori slovenă

News

Il 29 settembre 2011 si è tenuto a Balestrate (Palermo) il seminario conclusivo regionale del progetto europeo “Sloop2desc - Sharing Learning Objects in an Open Perspective to Develop European Skills and Competences”

Citeşte mai departe...
 

Il 26 settembre 2011 si è tenuto a Milano il convegno conclusivo del progetto europeo “Sloop2desc - Sharing Learning Objects in an Open Perspective to Develop European Skills and Competences”

Citeşte mai departe...
 
Parteneri
Urmaţi-ne pe