Italian - ItalyRomână (România)Slovenian (SI)English (United Kingdom)
Sorodni projekti
Online users
Prisotni 13 gostov .

ADAM

adam-trim

Visit the Sloop2desc project’s site on ADAM, the Project and Product Portal for Leonardo da Vinci

 

Download the book

bookfrontDownload the book: "Preparing the teachers for a competence-based education system", written by the partners of the Sloop2desc project. In the book, the partners report on the e-learning 2.0 strategies that have been implemented to promote a competence-based education amongst teachers in Europe; the work of a community of teachers who have developed, in a collaborative manner, Open Educational Resources inspired by the new systems for certification of professional qualifications; the school-industry dialogue on the implementation of the systems for the certification of competences related to the European Qualifications Framework for lifelong learning (EQF).

Download the book

 

Projekt Sloop2desc

Projekt SLOOP2desc predstavlja prenos in razširitev rezultatov predhodnega projekta “SLOOP: Sharing Learning Objects in an Open Perspective” – Izmenjava prosto dostopnih učnih gradiv.

Projekt je usmerjen v uvajanje inovativnih strategij e-učenja, ki so zasnovane na izmenjavi prosto dostopnih učnih virov in gradiv.  Ključni cilj projekta je nudenje pomoči učiteljem poklicnih in strokovnih šol pri učinkovitem uvajanju novih izobraževalnih programov, ki temeljijo na učnih dosežkih in kompetencah v učno prakso.

 

Projekt je osredotočen na Evropski okvir poklicnih kvalifikacij - European Qualification Framework (EQF), ki se v Sloveniji šele uveljavlja. Evropski okvir poklicnih kvalifikacij sta sprejela Evropski parlament in Svet, da bi  se uveljavili v evropskem prostoru   enotni splošni kriteriji za primerjavo sistemov poklicnih kvalifikacij in kompetenc, razvitih in sprejetih v državah članicah EU.

 

Projekt je  namenjen  učiteljem poklicnega in strokovnega izobraževanja, podjetjem in inštitucijam, ki zaposlujejo ustrezne poklicne profile in posredno tudi dijakom teh šol.

 

Ker je  Evropski okvir poklicnih kvalifikacij osnovan na kompetencah, je ključno, da se učitelji poklicnih in strokovnih šol seznanijo z razvijanjem zahtevanih poklicnih  kompetenc v šolski praksi, saj številna podjetja, tudi v Sloveniji,  pri zaposlovanju izbirajo kandidate  na osnovi rezultatov  evropskih kompetenčnih testov za posamezne stroke.

 

V Italiji in Sloveniji je bil kot specifični primer evropskega kvalifikacijskega sistema izbran sistem EUCIP (European Certification of Informatics Professionals – Evropska certifikacija za poklice v informatiki), v Romuniji pa certifikacijski sistem za področje pomorstva. V Italiji potekajo od februarja 2010 do junija 2010 pilotni tečaji, od novembra 2010 do marca 2011 pa bodo izvedeni kaskadni tečaji v Italiji ter pilotni v Sloveniji in Romuniji.


Več ...

 
Click here to register and participate to the Sloop2Desc community
Access to FreeLOms the Repository of Open Educational Resources
Online tečaji
Online courses activated in the Sloop2desc project (for Italian teachers):

Portal and Online courses for Slovenian teachers

News

Il 29 settembre 2011 si è tenuto a Balestrate (Palermo) il seminario conclusivo regionale del progetto europeo “Sloop2desc - Sharing Learning Objects in an Open Perspective to Develop European Skills and Competences”

Preberi več
 

Il 26 settembre 2011 si è tenuto a Milano il convegno conclusivo del progetto europeo “Sloop2desc - Sharing Learning Objects in an Open Perspective to Develop European Skills and Competences”

Preberi več
 
Partnerji
Pridružite se nam na